ponedjeljak, 6. ožujka 2017.

Cake popsići


Biskvit

4 jaja
140 g šećera
1 vanilin šećer
140 g brašna
40 g kakaa
1 dcl jogurta
Malo vode
1/2 praška za pecivo

1. Upaliti pećnicu na 180C.
2. Izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg. 
3. Jaja, šećer i vanilin šećer  pjenasto izmiješati, te dodati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. 
4. U dobivenu smjesu lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. 
5. Smjesu izliti u kalup i staviti peći cca 20 minuta.
6. Tijesto izvaditi iz pećnice i ohladiti.

Krema
200 g čokolade
200 ml vrhnja za šlag

1. Čokoladu isjeckati.
2. Vrhnje staviti na vatru i u vrelo umiješati isjeckanu čokoladu.
3. Dobro promiješati da se sve otopi i ostaviti u frižider da se ohladi. 

Izrada cake popsa

1. Ohlađeni biskvit izmrviti u posudu.
2. Izvaditi kremu iz frižidera, izliti je preko biskvita i sve dobro rukama izmiješati. 
4. Da bi svi popsi bili jednaki, vagati po 25g i odmah oblikovati kuglice i slagati u posudu. 
5. Kad se sve oblikuje, staviti u frižider da se malo stisnu.
6. Izvaditi popse iz frižidera, štapić za ražnjiće umočiti u čokoladu i zabosti u kuglicu, te vratiti nazad u posudu. 
7. Kad ste sve štapiće zaboli, posudu s popsima vratiti jos malo u frižider.



Dodaci
200 g tamne čokolade
200 g bijele čokolade
Štapići za ražnjiće
Prehrambene boje, kokosove mrvice, zvjezdice, bojani šećer, jestive perlice...


Ukrašavanje

1. Pripremiti sve dodatke prije otapanja čokolade.
2. Pripremiti komad stitopora za ubadanje popsa. 
3. Otopiti tamnu i bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj.
4. Svaku kuglicu umočiti u čokoladu koju želite, jednim štapićem odstraniti višak čokolade, ukrasiti dodacima i zabosti u foliju da se ne dodiruju.  



Napomene:
- za otapanje bijele čokolade treba biti oprezan jer jako brzo zagori, te možete dodati malo maslaca.
- ukoliko nemate stiropor, možete improvizirati sa plastičnom folijom zategnutom preko dublje posude ili popse stavljati u malo veću čašu.
- od ostataka čokolade napraviti praline.

Nema komentara:

Objavi komentar