utorak, 14. veljače 2017.

Mađarice i Minnie mađarica



Originalni recept

KORE 

Sastojci:
100 g omekšalog maslaca
100g šećera
100g vrhnja - sobne temperature
1 bjelanjak - sobne temperature
300g glatkog brašna
žličica sode bikarbone

1. Pjenasto izmiksati maslac sa šećerom.
2. U smjesu maslaca i šećera dodati bjelanjak i vrhnje te nastaviti miksati.
3. U dobivenu smjesu dodati prosijano brašnu u koje smo dodali sodu bikarbonu.
4. Nastaviti miksati, i kad postane teško prebaciti smjesu na pobrašnjenu podlogu i rukama umijesiti tijesto.
5. Tijesto oblikovati u kuglu, zamotati u plastičnu foliju i staviti u frižider na pola sata-sat.
6. Izvaditi tijesto iz frižidera i podijeliti na tri jednaka dijela.
7. Izrezati papir za pečenje na veličinu tepsije na kojoj ćete peći kore valjati jako tanko.
8. Ukoliko puknu, sa strane odrezati višak i "krpati"
9. Svaku razvaljanu koricu ubaciti u pećicu na 190C na cca 5min.
10. Izvaditi koru iz pećice i ostaviti na papiru da se malo ohladi.
11. Nakon kratkog hlađenja (jako kratkog) koru skinuti s papira i izrezati na dvije te ostaviti da se još ohlade.



KREMA

Sastojci:
700ml mlijeka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
7 žlica kakaa
100 g maslaca
2 čepa ruma
50 g tamne linolade

1. Od ukupne količine mlijeka odvojiti 3-4 žlice i mikserom umutiti šećer, brašno i kakao, kao da radite puding.
2. Ostatak mlijeka staviti da uzavri.
3. Kad mlijeko uzavri, maknuti sa vatre, miješajući pjenjačom umiješati "puding" u mlijeko i vratiti na srednje jaku vatru.
4. Kuhati 5 do 10 minuta uz neprekidno miješanje pjenjačom dok se ne zgusne.
5. Maknuti s vatre i dodati rum, maslac i linoladu. 
6. Kremu podijeliti na pet djelova i odmah slagati kora-krema-kora...

GLAZURA


Sastojci:
100g tamne čokolade
50 g maslaca
3 žlice ulja
1 žlica vode
1 žlica meda

1. Sve sastojke rastopiti na pari.
2. Malo ohladiti i preliti preko mađarice. 
3. Ostaviti preko noći u frižideru.



Napomene:
- kod pečenja korice provjeravati već nakon 3 minute jer jako lako mogu izgoriti. 
- ne preporučam smanjenje šećera u kremi jer je krema savršeno slatka, eventualna improvizacija bi bila sa kokosovim ili smeđim šećerom.

MINNIE MAĐARICA (Torta) 

Sastojci:
Sastojci Mađarice X2
Slika Minnie - bijela čokolada, tamna čokolada, prehrambene boje



1. Na papiru za pećenje nacrtati Minnie, te papir položiti na izvaljanu koru i izrezati u obliku Minie.
2. Na izrezanoj kori uzdignuti rub da je lakše stavljati kremu bez kalupa, tj. da ne curi.
3. Ispeći pojedinačno 12 kora.
4. Slagati tortu kora-krema-kora i na kraju glazura.
5. Tortu stavljenti u frižider da se malo stisne i za to vrijeme je napraviti sliku Minnie.
6. Sliku Minnie nacrtati na papiru za pecenje, preko njega staviti novi papir i precrtati Minnie otopljenom čokoladom. 
7. Ovisno o boji koja je potrebna koristiti prehrambene boje.
8. Završenu sliku staviti 4-5 minuta u zamrzivač.
9. Sliku oprezno skinuti s papira i položiti na tortu.
10. Ostaviti malo na sobnoj temperaturi da se slika opusti, te je pritisnuti na tortu.


1 komentar: