nedjelja, 19. veljače 2017.

Domaća čokolada


Sastojci:

35 g maslaca
35 g kokosovog ulja
60 g kakao praha
2 žličice meda
1 žličica cimeta
Dodaci po želji - bademi, lješnjaci, orasi, chia sjemenke, 
datulje, kakao, grožđice, kokos


1. Isjeckati orašaste plodove, te suho voće.
2. Na dasci poslagati dodatke po želji u hrpice.
3. Pripremiti kalup za čokoladne praline i po dnu posuti dodatke. 
4. Ostaviti sa strane.
5. Na pari otopiti maslac i kokosovo ulje. 
6. U otopinu maslaca i ulja umiješati med, te dodati kakao sa cimetom.
7. Dobro promiješati, te oprezno uliti u kalupe za praline. 
8. Staviti u frižider da se stisne.


Napomene:

- kokosovo ulje možete zamijeniti maslacem, a sami maslac kakao maslacem kao u originalnom receptu.
- ukoliko vam ostane čokolade koja ne može stati u kalup, možete je izliti na papir za pečenje, razmazati i po njoj posuti ostatke dodataka i staviti u frižider da se stvrdne. Kad se stvrdne, izlomiti na manje komade i odmah jesti. 
- čokolada je brzo stisne u frižideru (za cca 15ak min), ali se isto tako odmah topi na sobnoj temperaturi.


Nema komentara:

Objavi komentar