Sastojci:
35 g maslaca
35 g kokosovog ulja
60 g kakao praha
2 žličice meda
1 žličica cimeta
Dodaci po želji - bademi, lješnjaci, orasi, chia sjemenke,
datulje, kakao, grožđice, kokos
1. Isjeckati orašaste plodove, te suho voće.
2. Na dasci poslagati dodatke po želji u hrpice.
3. Pripremiti kalup za čokoladne praline i po dnu posuti dodatke.
4. Ostaviti sa strane.
5. Na pari otopiti maslac i kokosovo ulje.
6. U otopinu maslaca i ulja umiješati med, te dodati kakao sa cimetom.
7. Dobro promiješati, te oprezno uliti u kalupe za praline.
8. Staviti u frižider da se stisne.
Napomene:
- kokosovo ulje možete zamijeniti maslacem, a sami maslac kakao maslacem kao u originalnom receptu.
- ukoliko vam ostane čokolade koja ne može stati u kalup, možete je izliti na papir za pečenje, razmazati i po njoj posuti ostatke dodataka i staviti u frižider da se stvrdne. Kad se stvrdne, izlomiti na manje komade i odmah jesti.
- čokolada je brzo stisne u frižideru (za cca 15ak min), ali se isto tako odmah topi na sobnoj temperaturi.
Nema komentara:
Objavi komentar