Originalni recept - iz kuharice Domaći kolači i jela, Božićno i novogodišnje izdanje
Sastojci:
4 jaja
140g maslaca
100g šećera
100g ribane tamne čokolade
100g mljevenih badema
70g brašna
za ukras čokolada, smrvljeni bomboni
1. Umutiti žumanjke sa maslacem i šećerom.
2. U žumanjke umiješati ribanu čokoladu, mlijevene bademe i brašno.
3. Posebno istući bjelanjke u čvrst snijeg, te ih špatulom lagano pomiješati sa tijestom.
4. U kalup staviti papir za pečenje, te uliti tijesto
5. Peći u pećnici na 150C, cca 20 min.
6. Nakon što se malo ohladi, preliti otopljenom čokoladom.
7. Izrezati na kocke ili trokutiće, te dodatno ukrasiti.
Napomene:
- nakon 15min provjerite kolač čačkalicom, ukusniji je ako se još malo lijepi jer će se onda topiti u ustima
- ukoliko brašno zamijenite mlijevenim bademima, a šećer sa medom, tada imate zdravi desert
Nema komentara:
Objavi komentar