petak, 29. rujna 2017.

Fit mađarica


Za veličinu tepsije 20x10


KORE 

Sastojci:
35g omekšalog maslaca
20g kokosovog šećera

Nekoliko kapi tekuće stevie
35g kiselog vrhnja - sobne temperature
13g bjelanjka - sobne temperature
100g zobenog brašna
1/3 žličice sode bikarbone

1. Pjenasto izmiksati maslac sa kokosovim šećerom.
2. U smjesu maslaca i kokosovog šećera dodati bjelanjak i vrhnje te nastaviti miksati.
3. U dobivenu smjesu dodati prosijano zobeno brašnu u koje smo dodali sodu bikarbonu.
4. Nastaviti miksati, i kad postane teško prebaciti smjesu na pobrašnjenu podlogu i rukama umijesiti tijesto.
5. Tijesto oblikovati u kuglu, zamotati u plastičnu foliju i staviti u frižider na pola sata-sat.
6. Izvaditi tijesto iz frižidera i podijeliti na dva jednaka dijela.
7. Izrezati papir za pečenje na veličinu tepsije na kojoj ćete peći kore valjati jako tanko na veličinu 30x20.
8. Ukoliko puknu, sa strane odrezati višak i "krpati"
9. Svaku razvaljanu koricu ubaciti u pećicu na 190C na cca 4min.
10. Izvaditi koru iz pećice i ostaviti na papiru da se malo ohladi.




KREMA

Sastojci:
230ml mlijeka
2,3žlica kokosovog šećera
2,3 žlica zobenog brašna
2,3 žlica kakaa
35 g kokosovog ulja
10g otopljene tamne čokolade

1. Od ukupne količine mlijeka odvojiti pola i mikserom umutiti kokosov šećer, zobeno brašno i kakao, kao da radite puding.
2. Ostatak mlijeka staviti da uzavri.
3. Kad mlijeko uzavri, maknuti sa vatre, miješajući pjenjačom umiješati "puding" u mlijeko i vratiti na srednje jaku vatru.
4. Kuhati 5 do 10 minuta uz neprekidno miješanje pjenjačom dok se ne zgusne.
5. Maknuti s vatre i dodati kokosovo ulje i otopljenu tamnu čokoladu.

6. Kremu podijeliti na pet dijelova i odmah slagati kora-krema-kora...

GLAZURA

Sastojci:
35g tamne čokolade
20g kokosovog ulja
1 žličica vode
1 žličica meda

1. Sve sastojke rastopiti na pari.
2. Malo ohladiti i preliti preko mađarice. 
3. Ostaviti preko noći u frižideru.



Napomene

- za još više fit verziju mlijeko zamijeniti bademovim mlijekom, maslac u cijelosti kokosovim uljem, te vrhnje grčkim jogurtom.

Nema komentara:

Objavi komentar