nedjelja, 8. listopada 2017.

Miki i Maša na torti s kokosom i čokoladom



Sastojci za kalup 24cm

Ganache preljev za kore
150ml slatkog vrhnja
100g tamne čokolade

1. Zagrijati vrhnje i kad zakipi dodati nasjeckanu čokoladu. 
2. Mješati dok se ne otopi, te ostaviti da se malo ohladi.

Kore x3
Za jednu koru

2 bjelanjka
60g šećera
20g brašna
10g kakaa
1 žličica praška za pecivo
1 žlica kokosovog ulja
1 žlica mlijeka
1 žlica ekstrakta ruma

1. Upaliti pećicu na 160c.
2. Izmiksati bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg.
3. U smjesu ručno umiješati tekuće pa brašnaste sastojke.
4. Izliti u kalup, obložen papirom za pečenje, poravnati i peći cca15 min.
5. Pečenu koru ostaviti da se malo ohladi, pa premazati sa 1/3 ganachea.
6. Staviti u zamrzivač na 10ak min, pa pažljivo izvaditi iz kalupa i odlijepiti papir za pečenje.
7. Ponoviti još dva puta sa istom količinom sastojaka. 


Krema
1l mlijeka
1 puding s okusom kokosa
60g brašna
8 žlica šećera
100g kokosa
10g želatine
3 dcl slatkog vrhnja

1. U 1dcl mlijeka umutiti želatinu i ostaviti da nabubri.
2. U cca 2 dcl mlijeka izmiješati puding i brašno da ne bude grudica.
3. Ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom i kokosom.
4. Kad mlijeko uzavre dodati smjesu pudinga i brašna, te miješati dok se ne zgusne. 
5. U vruću smjesu umiskati želatinu, te pokriti kremu prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. 
6. U ohlađenu kremu dodati tučeno slatko vrhnje.


Slaganje torte
1. Na podložak za tortu položiti prvu koru.
2. Oko kore stisnuti obruč za tortu obložen prozirnom folijom. 
3. Na koru razmazati 1/3 kreme od kokosa.
4. Nastaviti kora-krema-kora-krema. 
5. Tortu ostaviti da se stisne preko noći u kalupu.
6. Sutradan skinuti obruč i pažljivo odlijepiti prozirnu foliju.
7. Ukrasiti ogradicom od čokolade, te šarenim mrvicama, srcima i perlicama. 
8. Figurice Miki mausa i Maše su napravljene od fondanta.


Ista torta je rađena i za jedan rođendan sa ukrasom Meride Hrabre od buttercreama. 





Nema komentara:

Objavi komentar