četvrtak, 21. rujna 2017.

Kokosasto kavasta čokoladna torta od krumpira





Originalni recept by coolinarika

Kalup promjera 10cm

3-4 piškote
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice marmelade od šljiva
200g oguljenog krumpira
50g maslaca
35g šećera u prahu
žličica ekstrakta vanilije
žličica ruma
40g badema
pola žličice cimeta
10g kokosa
20g čokolade
žličica instant kave



1. Krumpir narezati na kocke i skuhati dok ne omekša, kao da ćete raditi pire.
2. Krumpir ocijediti od vode, zgnječiti, te dodati omekšali maslac, šećer, vaniliju, rum, cimet i samljevene bademe.
3. Smjesu dobro izmiksati mikserom, te podijeliti na tri dijela i ostaviti sa strane.
4. Kalup obložiti plastičnom folijom.
5. Piškote samljeti te dodati 2 žlice kokosovog ulja i promiješati.
6. Utisnuti u kalup i staviti u frižider na 15ak minuta. 
7. Na podlogu od keksa namazati marmeladu.
8. U 1/3 kreme od krumpira dodati kokos i izmiksati te nanijeti preko marmelade i poravnati. 
9. U drugu 1/3 kreme od krumpira dodati otopljenu čokoladu i izmiksati, te nanijeti na kremu od kokosa i poravnati. 
10. U treću 1/3 kreme od krumpira dodati žličicu instant kave otopljene u žlici vode, izmiksati, nanijeti na kremu od čokolade i poravnati. 
11. Preliti s malo otopljene čokolade i staviti u frižider da se ohladi. 
12. Ukrasiti po želji. 



Napomene

- torta bi mogla biti ukusna i bez piškota, odnosno marmelade, i to ću slijedeći put napraviti. 

Nema komentara:

Objavi komentar