Originalni recept
Sastojci
4 jaja
malo soli
124g lino lade kokos
šlag
1. Pečnicu zagrijati na 250C.
2. Kalup promjera 14cm malo namazati maslacem, te staviti papir za pečenje.
3. Odvojiti bjelanjke i žumanjke, te bjelanjke sa malo soli ulupati u čvrst snijeg.
4. Na pari malo otopiti lino ladu, i za to vrijeme izmiksati žumanjke u pjenastu svjetložutu smjesu.
5. Dodati žumanjke u lino ladu, dobro promješati.
6. U žumanjke s lino ladom dodati malo snijega od bjelanjaka, te promiješati.
7. Nakon toga cijelu smjesu lino lade i žumanjaka dodati bjelanjcima i lagano izmješati da se spoji.
8. Smjesu izliti u kalup te protresti da ne bude mjehurića zraka.
9. Peći 10 minuta.
10. Izvaditi iz pećice, izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
11. Po želji ukrasiti šlagom.
Nema komentara:
Objavi komentar