nedjelja, 26. ožujka 2017.

Cheesecake brownies

Sastojci:

Čokoladni dio
130 g maslaca
3 jaja
126 g tamne čokolade
30 g kakaa
150 g šećera
105 g brašna
85 g čokoladnih suzica

Sirna krema
300 g abc sira
2 žumanjka
44 g šećera
30 g meda
ekstrakt vanilije

1. Tepsiju veličine 20x30 prekriti pek papirom.
2. Pećnicu upaliti na 180 C da se zagrije.
3. U mikrovalnoj pećnici rastopiti maslac i tamnu čokoladu, te promiješati da se spoje.
4. U smjesu maslaca i čokolade mikserom umiješati jaja i šećer.
5. Malo ohladiti, dodati sol, te prosijano brašno i kakao.
6. Kad se sve sjedinilo, umiješati čokoladne suzice.
7. Rasporediti u tepsiju.
8. U drugoj posudi izmiksati abc sir s žumanjkom, šećerom, medom i ekstraktom vanilije.
9. Žlicom poslagati hrpice sirne kreme, preko čokoladnog dijela, te prošarati.
10. Peći cca 35 minuta.
11. Kada se malo ohladi, izvaditi iz tepsije i rezati na kocke. 


Napomene

- od ove količine se dobiju 24 solidna komada.
- čokoladne suzice možete zamijeniti narezanom čokoladom.
- brownies su efektni sami od sebe, pa ih nije potrebno dodatno ukrašavati. 

Sastojci za zdravu verziju - kalup 20cm

29g kokosovog ulja
36g avokada
40g kakaa
25g tamne čokolade
1žl meda 
2 datulje 
1 jaje + 1 bjelanjak
16g kokosovog brašna
28g gustina
Malo ekstrakta vanilije
-------------------------
138g abc sira
žumanjak
1/2 žl meda
Vanilija



Postupak je isti kao za originalnu verziju. 



Nema komentara:

Objavi komentar